середа, 4 серпня 2021 р.

Ще одна асана

    Вітаю адептів йоги!

    Продовжуємо наші заняття і, надіюсь, роздуми.

    Спочатку додамо ще одну вправу до нашого комплексу. Це буде дханурасана (лук). Це положення дійсно нагадує натягнутий лук.


    Мал. 8. Дханурасана.

    Цю асану виконуємо після бхуджангасани (кобри). Виконавши бхуджангасану, кладемо голову на руки і кілька секунд відпочиваємо (щось ніби шавасана, але на животі). Після цього, згинаємо ноги в колінах і зачіпляємо руками біля ступнів. Зверніть увагу на фотографію і подивіться на захват, на положення пальців рук. Як видно всі п”ять пальців знаходяться з одного боку ноги. Це дуже важливо. Ні в якому разі не беріться так, щоб великий палець був з іншого боку (скажімо, як ми беремо шклянку з водою). При такому захваті руки дуже швидко втомлюються.

    На початку для більшості це буде не дуже комфортне положення. Тому, взявшись таким чином за ноги, починаємо розслаблятися. Просто розслабляємося на скільки це можливо і нічого більше не робимо. Не звертайте уваги на те, що ваше положення далеко не таке, як на фотографії.

    Пройде трохи часу, ви звикнете, знайдете зручне положення і, тільки тоді, починаємо як би не сильно давити ногами на руки. Так ніби ви хочете щоб ноги визволились від захвату руками і лягли на землю. Це приведе до того, що ви поступово почнете більше прогинатись в поясниці і асана почне розвиватись. Не потрібно сильно давити, мінімізуйте роботу м”язів. Часто самої ваги ніг буває достатньо (особливо на початку). Старайтесь утримувати асану за рахунок сухожиль. А вони не втомлюються, тому асану можна тримати досить довго. Хоча однієї хвилини цілком достатньо.

    Дихайте вільно і природно. Решта умов виконання такі самі, як і в попередніх асанах. 

Немає коментарів:

Дописати коментар