четвер, 12 серпня 2021 р.

Поєднання асани з молитвою


    Вітаю всіх, хто дочитав до цього моменту, і практикує йогу! Ми підходимо до завершення розгляду можливості християнам займатися йогою. Давайте підсумуємо, до чого ми вже прийшли.

    Отже, йога походить від молитви. Справжні йоги від найдавніших часів моляться істинному Богу. Просто вони не мають всієї повноти знань про Бога, як це мають християни. Йога — одна з найдосконаліших систем роботи з тілом і, відповідно, оздоровлення. Доказом цього може бути те, що людство створювало багато різних систем роботи з тілом. Одні були кращими інші гіршими. Дуже багато сучасних систем, які приходять на кілька років, стають дуже популярними, і швидко відходять. А йога існує. Існує багато тисячоліть. Якби вона приносила мало користі, то, мабуть, також вже давно про неї б забули. А йога існує, розвивається, приносить користь. То чому б нам, християнам не взяти її на озброєння?

    Але як з”єднати йогу з молитвою?

    Ми вже знаємо, що виконуючи асани, ми практично медитуємо. Тобто ми тримаємо увагу на тілі, на тих частинах тіла, на які дана асана впливає або на диханні. Чим чистіше ми це робимо, чим менше відволікаємося, тим наша медитація краща.

    А тепер дуже важливо:

    ПОСТУПОВО ПОЧИНАЙТЕ ЗАМІЩАТИ ВАШУ МЕДИТАЦІЮ МОЛИТВОЮ.

    Виберіть собі якусь коротеньку молитву ( наприклад Ісусова молитва - “Господи, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене, грішного”) і, виконуючи асану моліться. Повторюйте її раз за разом. Повторюйте молитву спокійно, не поспішаючи, уважно. Тобто моліться по справжньому. Зрозуміло, що це непросто. Особливо, коли ви освоюєте нову асану (всі умови для виконання асани, які були зазначені раніше, потрібно виконувати). Напочатку ваша молитва буде механічна. Це буде просто повторення слів. Головна увага буде на тілі, на диханні. Але з часом, коли асана почне ставати звичною, увага все більше має переноситись на молитву. Хай спочатку молитва буде займати дуже мало часу в порівняні з увагою до тіла. Але поступово це співвідношення має мінятися. І рано чи пізно асана стане молитвою. Можливо не на всі 100%, але все ж. 100% - це ідеал і до нього ми йдемо все життя.

    Тепер, я надіюсь, зрозуміло, що справжня йога це молитва. 

Немає коментарів:

Дописати коментар