понеділок, 19 липня 2021 р.

може почнемо?

    


В попередніх постах була зроблена спроба пояснити, що таке йога і далі буде продовжуватись ця тема. Але щоб не тільки займатись теоретизуванням, пропоную приступити до практики.

    Для того щоб почати практикувати йогу, треба на світанку вийти на галявину лісу, біля підніжжя чарівних гір, поряд з чудовим водоспадом, від якого лине свіжістю, де на вас чекає мудрий гуру, готовий вас вести до вершин мудрості. Як це красиво... Правда?... Але так як у більшості з вас, як і у мене, такої можливості нема, то почнемо трохи скромніше. Після пробудження і всіх ранкових гігієнічних процедур, увійдімо в свою кімнату і сповнімо нашу ранкову молитву.

    Кімната має бути чиста, добре провітрена (але уникайте протягів), якщо це ваша спальня — застеліть ліжко. Тобто місце, де ви будете займатися, має бути охайним, затишним, таким, щоб вас ніщо не відволікало. Також має бути досить тепло. Під час занять мерзнути недопустимо. Тому подбайте про відповідний одяг — вам має бути вільно і тепло.

    Ще одна важлива порада — пийте воду протягом дня. Також після пробудження було б дуже непогано випити шклянку води. Це має стати корисною звичкою. Шклянка води зранку, як душ для шлунка. Не нехтуйте цим. І під час виконання вправ, поставте десь поруч шклянку води і, час від часу, робіть ковток -два (бажано, щоб вода не була холодною).

    Тепер розстеліть на підлозі килимок (або щось подібне) і лягайте на спину, трохи розкинувши руки і ноги. Полежіть так декілька хвилин, розслаблюючись. Не шкодуйте на це часу. Не кидайтесь одразу в складні вправи. Тут немає місця поспіху. Просто лежіть. Пройдіться кілька раз внутрішнім взором по своєму тілу і, якщо побачите якісь напруження, відпустіть їх — розслабтесь. Слухайте своє тіло. Не відволікайтесь на сторонні предмети, тому краще заплющіть очі. Ні про що стороннє не думайте. Ваші думки мають бути направлені на ваші відчуття. Слухайте себе, слухайте своє дихання, розслабляйтеся... Будьте уважні...

    Тепер ви готові... 

Немає коментарів:

Дописати коментар